Onze werkwijze

 

Onze executive search werkwijze

Onze werkwijze sluit naadloos aan bij die van een consultant: analytisch en gestructureerd. Duurzaam succes zit hem immers in de details. Inhoudelijk is onze formule volledig uitgelijnd op de consultancymarkt. Ontwikkeld met opdrachtgevers en door de jaren heen in de praktijk geperfectioneerd. 

Iedere opdracht volgt acht vaste stappen

1. Inventarisatie

Een deepdive in alle relevante details voor de succesvolle bemiddeling van een partner en mogelijke team transfer. We maken daarnaast afspraken over werkwijze en doorlooptijden van het project. Een positieve inschatting van de haalbaarheid is een absolute voorwaarde voor het aangaan van de opdracht.

2.Profiel & zoekstrategie

De verzamelde informatie wordt vertaald naar een haarscherp en uitgebreid zoekprofiel. Pas nadat u het profiel heeft geaccordeerd, gaat dat naar buiten. Ook de zoekstrategie vloeit voort uit de inventarisatie. We prioriteren relevante ’targets’, zodat we de meest interessante kandidaten vooraan in de rij hebben staan.

3. Benadering netwerk

In het netwerk dat we in 20 jaar opbouwden, gaan we op zoek naar relevante kandidaten. Zorgvuldig en professioneel. Doorgaans kennen we deze mensen al. Anders komen we via een warme introductie met ze in contact. Aangezien searches op dit niveau doorgaans zeer vertrouwelijk zijn, adverteren we niet. Na het uitvoerig bespreken van het profiel bepalen we of er voldoende fit en interesse is om een volgende stap te zetten.

4. Interviews

In persoonlijke interviews screenen we kandidaten ten opzichte van alle ins en outs van het profiel. Een cruciaal punt in het proces. Onze jarenlange executive search achtergrond, aangevuld met ervaring als ondernemer en investeerder maakt ons doorgaans een gelijkwaardig gesprekspartner. Interviews vinden altijd plaats op discrete locaties en op momenten die prettig zijn voor de kandidaten.

5. Shortlist presentatie

We bespreken met elkaar de uitkomst van de verschillende interviews en bepalen met welke kandidaten u gesprekken gaat voeren. Vanzelfsprekend geven we daarbij eerst ons advies, waarbij we ook eerlijk zijn over eventuele zwakkere punten.

6. Client interviews

U doorloopt uw eigen interview proces. Wij ondersteunen dit proces met goede voorbereidingen en evaluaties van alle gesprekken. En, waar gewenst, helpen we u om uw proces of gesprekstechnieken te verbeteren.

7. Afronding

Alle relevante zaken zijn aan bod gekomen en alle verwachtingen zijn strak gemanaged. Een voorstel dat u doet aan de winnende kandidaat zou dus in theorie geaccepteerd moeten worden. Toch leert de praktijk dat er vaak nog van alles uit de hoge hoed kan komen. We helpen de deal tot stand te komen als dat nodig is.

8. Evaluatie

We kijken terug op de opdracht. Een evaluatie van het proces, maar ook van de plaatsing na een aantal maanden. Om te blijven leren en verbeteren, volgen we de progressie van de kandidaten altijd op de voet.

Onze partners

Lara Erdtsieck

Lara Erdtsieck

Henk-Jan Vrieling

Henk-Jan Vrieling

Frank van Loon

Frank van Loon

"Onze werkwijze sluit naadloos aan bij die van een consultant: analytisch en gestructureerd. Duurzaam succes zit hem immers in de details."

- Frank van Loon, partner EVVL