Bron: https://www.consultancy.nl/nieuws/45945/voormalig-fairlane-headhunters-maken-comeback-met-evvl

Na de afgelopen jaren ieder hun eigen weg te hebben bewandeld, heeft een trio van zeer ervaren headhunters in de Nederlandse adviesbranche nu opnieuw de krachten gebundeld. Vanuit hun nieuwe onderneming EVVL helpen Lara Erdtsieck, Henk-Jan Vrieling en Frank van Loon consultancy- en corporate finance-partijen bij hun zoektocht naar partners en directeuren.

Het trio kan terugkijken op een lange loopbaan in het vakgebied. De afgelopen circa 20 jaar waren de drie oprichters van EVVL betrokken bij 1.000+ carrièretransfers binnen de consultancy en het corporate finance-domein.

“Door vast te houden aan onze focus hebben we een hecht netwerk weten op te bouwen, dat ongeëvenaarde toegang biedt tot toptalent”, laat Vrieling weten.

Henk-Jan Vrieling, Lara Erdtsieck en Frank van Loon

De drie oprichters kennen elkaar van hun tijd bij Fairlane, het bedrijf dat ze samen wisten uit te bouwen tot een vooraanstaand recruitmentbureau voor de Nederlandse adviesbranche. In 2017 werd het bureau overgenomen door Badenoch + Clark. Zowel Erdtsieck, Vrieling als Van Loon bleven toen aan boord om een belangrijke rol te spelen bij de integratie van het bedrijf.

Terugblikkend op die fusieperiode, laat Van Loon weten: “Het was erg leuk om te werken aan de projecten waar onze klanten toen veel mee te maken kregen. We kregen veel waardevolle ondersteuning van zeer ervaren post-fusie integratie-consultants.”

In navolging van de deal besloot Van Loon – de oorspronkelijke oprichter van Fairlane – zijn lang gekoesterde droom gestalte te geven: investeren in startende ondernemingen en het bieden van coaching aan hun oprichters.

Vrieling en Erdtsieck bleven intussen aan bij Badenoch + Clark, Erdtsieck als managing director en Vrieling als partner. Respectievelijk begin en midden 2022 besloten ze het bedrijf te verlaten.

De weg naar EVVL

Het bleek de opmaat naar de hereniging van de drie. “Alles is eigenlijk een beetje op zijn plek gevallen”, blikt Vrieling terug. “Behalve dat we er grapjes over maakten, hadden we deze reünie eigenlijk helemaal niet zo gepland. Als je meer dan tien jaar als partners hebt samengewerkt, ontwikkel je natuurlijk een vriendschap met elkaar. Vandaar dat we regelmatig contact met elkaar hebben gehouden.”

Ook het lot zou uiteindelijk een handje helpen, want bij toeval keerde Van Loon terug naar het voor hem bekende en zo geliefde werkveld. “Een voormalige klant vroeg me een partner te zoeken voor een nieuwe praktijk. Ik besloot weer in te springen, met als enige ambitie om elk jaar aan enkele uitdagende search-projecten te werken. Zonder daarbij verdere verplichtingen aan te gaan.”

Maar toen hij eenmaal opnieuw zijn krachten met Vrieling besloot te bundelen, kon die ambitie al snel worden bijgesteld. “Henk-Jan en ik zijn in de zomer van 2022 gaan samenwerken. Het was gewoon zakelijk heel verstandig om weer de handen ineen te slaan”, aldus Van Loon.

Het duurde vervolgens niet lang alvorens ook Erdtsieck zich wederom aansloot. “Toen Lara besloot Badenoch + Clark te verlaten, waren wij er natuurlijk snel bij om haar uit te nodigen”, aldus Van Loon, die enthousiast toevoegt: “EVVL was geboren.”

De ambitie

Anders dan hun eerdere geesteskind Fairlane, richt EVVL zich uitsluitend op director- en partner-searches binnen de segmenten management consulting en corporate finance.

“Momenteel helpen we een aantal Nederlandse adviesbureaus met de uitbreiding van hun leiderschapsteam”, vertelt Van Loon. “En we ondersteunen ook een internationale speler bij het aantrekken van een volledig seniorteam, als onderdeel van zijn markttoetredingsstrategie.

“In het verleden hebben we aan tal van vergelijkbare projecten gewerkt en we hebben uitgebreide ervaring als het gaat om de specifieke aspecten die bij een dergelijke teaminhuur komen kijken”, legt hij uit.

“We ondersteunen ook een vooraanstaande participatiemaatschappij bij hun zoektocht naar buy-and-build-overnames in de Nederlandse adviesbranche”, vult Erdtsieck aan. “Heel spannend.”

“De consultingbranche is voor partners en directeuren nooit saai, en daarmee dus ook nooit voor onze praktijk”, besluit Vrieling. “We zijn blij dat we weer terug zijn.”