Praktisch carrière advies

Voor directors en partners in consulting en corporate finance

Als partner of director vraag je je vast zo nu en dan af of je nog wel op de beste plek zit. Wij hielpen 100-en mensen zoals jij om hun ambities scherp te krijgen en ze te introduceren in ons netwerk. Verwacht geen zuiver psychologische aanpak met meerdere sessies. Daarvoor moet je bij een loopbaancoach zijn. Wij kijken vooral naar wat we in de praktijk hebben zien werken (en wat niet) en fungeren zo nodig als klankbord. En als het je helpt om een beter beeld te krijgen, brengen we je in contact met mensen uit ons netwerk die een vergelijkbare stap maakten.

Neem contact op met Lara Erdtsieck (erdtsieck@evvl.nl) om de mogelijkheden te bespreken. 

Carrière paden

We helpen al jarenlang mensen overstappen naar andere consulting bureaus en M&A boutiques. Waar zaken als bijvoorbeeld focus, cultuur, leverage-ratio’s, salestargets, momentum en ondernemerschap veel beter passen. Daar liggen ‘onze roots’ en blijft onverminderd onze sweet spot.

Maar we geloven ook dat ambities een belangrijke voorspeller van succes zijn. Andersoortige stappen waar we mensen logischerwijs bij helpen zijn CxO posities bij scale-ups, portfolio management bij PE’s, lijnfuncties (veelal met een stevige transformatie agenda) bij corporates en client of sector leads bij tech-bedrijven.

Hiernaast zie je hoe dit verdeeld is.

  • Consulting firm 52% 52%
  • M&A firm 21% 21%
  • Corporate strategy / transformation 16% 16%
  • Portfolio management PE 6% 6%
  • CxO at scale-ups 5% 5%

FAQ

Kunnen jullie iedereen helpen?

We geloven heilig in focus. Al 20 jaar helpen we mensen met een consulting achtergrond bij het maken een nieuwe stap. Die wereld kennen we als onze broekzak. Heb je geen achtergrond of verleden in consulting of M&A? Dan ben je waarschijnlijk bij een ander bureau in betere handen.

 

 

 

Wat als ik nog niet precies weet wat ik ambieer? 

No worries, daar kunnen wij je goed bij helpen. Een combinatie van spiegel voorhouden, (soms confronterende) vragen en uiteraard talloze voorbeelden uit de praktijk.

Waarom zou ik dit via jullie doen? 

Daar zijn meerdere reden voor… Als je er je niet helemaal zeker weet hoe je volgende stap eruit zou moeten zien, dan helpen we je daarbij. Lukt het niet om de juiste ingang te vinden? Wij vinden of creëren kansen in het netwerk dat we in 20 jaar opbouwden. Of vind je het gewoon niet prettig/handig om zelf ergens aan te kloppen? Wij zijn de buffer in het proces waardoor je zelf minder exposed bent.

 

Wat verwachten jullie van mij?

Wij helpen je vanzelfsprekend met veel plezier, maar we verwachten wel dat je de zoektocht heel serieus neemt. Het is bijvoorbeeld prettig als je ons op de hoogte houdt van wijzigingen in je voorkeur of in je timing. En dat je je echt goed voorbereid op gesprekken. Wij openen immers ons netwerk voor je.

"De sweet spot tussen de juiste timing, de beste plek en een betrouwbare ingang is soms moeilijk te vinden. Met diepgewortelde kennis van interne ontwikkelingen bij vrijwel alle bureaus creëren we nieuwe kansen voor je."

- Henk-Jan Vrieling